ARHEOLOZI U KINI PRONAŠLI FOSILIZIRANA JAJA DINOSAURUSA

- Predstavnik Muzeja Zhejiang i historičar Du Tianming kazao je da preliminarne analize otkrivaju da je riječ o fosilima starim 80 miliona godina

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 10.10.2018 - 10:34
  • 444

PEKING, 10. oktobra  - Fosilizirana jaja dinosaurusa staro 80 miliona godina pronađeno je u kineskoj provinciji Zhejiang. 

Službeno glasilo Komunističke partije Kine “Global Times“ javlja da su arheolozi 15 fosila pronašli u mjestu Guanyintang, nadomak grada Yiwu.

Isti izvor javlja da je nekoliko jaja pronađeno pojedinačno, a neka i u grupama. Sva su dostavljena ekspertnom timu Gradskog muzeja u Yiwuu radi dalje analize. 

Predstavnik Muzeja Zhejiang i historičar Du Tianming kazao je da preliminarne analize otkrivaju da je riječ o fosilima starim 80 miliona godina. 

“Riječ je o rijetko viđenom arheološkom otkriću koje je značajno za buduće naučne i istraživačke projekte“, kazao je Du. 

U istom arheološkom parku u selu Guanyintangu i ranije su pronađeni tragovi dinosaurusa. Najstariji fosili te izumrle vrste su pronađeni u provinciji Hebei i radi se o 130 miliona godina starim fosilima. 

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING