INFO

  • BIHAĆ: MJEŠTANI ŽEGARA U EKOLOŠKOJ AKCIJI NA VOJNOM BAZENU
  • WHO PRIKUPLJA 675 MILIONA DOLARA ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA
  • NE ODUSTAJU: GRAĐANI MOSTARA PONOVO BLOKIRALI DEPONIJU UBORAK
  • MUŠKARAC U ITALIJI UMRO OD KORONAVIRUSA, SVE VIŠE ZARAŽENIH
  • SELEKTOR DUŠAN BAJEVIĆ O BARAŽU ZA EURO: VJERUJEM U SVOJE IGRAČE I REPREZENTACIJU
  • BIHAĆ: ZASJEDALE SKUPŠTINE HVIDRA-E USK I GRADA BIHAĆA
  • CRVENI KRIŽ ITALIJANSKE POKRAJINE LOMBARDIJE DOPREMIO VRIJEDNU POMOĆ U BIHAĆ
  • CAZIN: CRVENI KRIŽ SVEČANO DODIJELIO ZAHVALNICE DOBROVOLJNIM DARIVAOCIMA KRVI
  • SPOMENIK VREMENU: JEZERSKI STARI I PRKOSNI GRAD
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UGLAVNOM SUNČANO VRIJEME

APEL CRVENOG KRIŽA BIHAĆA U VEZI POMOĆI: NEIZVJESNA PRIPREMA OBROKA ZA MIGRANTE NA VUČJAKU

- Grad Bihać ponovno se suočava sa istom situacijom kao od prije godinu dana kada se stavio na dispoziciju da pomogne sve izbjeglice i ljude u migracijama koji, na putu ka zemljama EU, ostaju u Bihaću i do nekoliko mjeseci. Novi migranti svakodnevno pristižu, određeni broj njih uspije preći granicu i ući u EU. Oni koji ne uspiju, bivaju vraćeni i ostaju u Bihaću. Teret krize sve teže podnosi gradska organizacija Crvenog križa. Ovih dana uputili su apel za finansijsku pomoć svim privatnim i državnim firmama koje su u mogućnosti da podrže njihov rad u kontekstu potrebe opsluživanja migranata na lokaciji Vučjak...

APEL CRVENOG KRIŽA BIHAĆA U VEZI POMOĆI: NEIZVJESNA PRIPREMA OBROKA ZA MIGRANTE NA VUČJAKU

BIHAĆ, 22. jula - Do prije dva mjeseca 600 izbjeglica i ljudi u migracijama pred očima međunarodnih organizacija boravilo je ispred Bire. Živjeli su na na livadi, pod vedrim nebom, pokriveni najlonima. A onda se desio Vučjak, bivša deponija smeća, koja bi trebala biti privremeni dom ovim ljudima. Uslovi za život na ovom mjestu vrijeđaju ljudsko dostojanstvo, ali zajedničkim naporima izbjeglica, migranata i volontera na Vučjaku je ustanovljeno šatorsko naselje u kojem se odvija život.

Ono što je ovih dana isplivalo u prvi plan jeste nova nevolja zbog čega su reagirali iz Crvenog križa pozivajući građane i poslovne subjekte da pomognu u ovisnosti o mogućnostima. Kako se bliži Kurban Bajram iz Crvenog križa pozivaju sve gradjane koji svoje kurbane  žele dati izbjeglicama i ljudima u migraciji  da to mogu učiniti u prostorijama Merhameta sa naznakom da kurban žele usmjeriti na Crveni križ Bihać. Dodaju da će nastaviti ulagati napore i raditi  svoj posao. Vjeruju da će oni koji budu jednoga dana pravili analizu trenutne situacije utvrditi zašto je sistem neaktivan i spor i zašto ovi volonteri i njihovi štićenici nemaju sistemsku pomoć. 

O apelu i potrebama Crvenog križa više u Dnevniku u 19,00 sati... 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING