ANTENSKI REPETITOR ZA GSM I STRAHOVANJE ZA ZDRAVLJE

- Mještani bihaćke mjesne zajednice Ružica okupili su se danas kako bi protestirali protiv početka izgradnje GSM-bazne stanice u svom naselju, strahujući za svoje zdravlje usljed zračenja ovih uređaja. Telekom operateri GSM-bazne stanice već godinama planski postavljaju kako bi poboljšali kvalitetu usluga mobilne telefonije i interneta. Građani tvrde kako to čine u naseljima, štetno po zdravlje građana

  • AUTOR: rtvusk
  • 17.08.2018 - 18:16
  • 1799

BIHAĆ, 17. augusta - Građani mjesne zajednice Ružica već nekoliko godina ne dozvoljavaju izgradnju antenskog repetitora za mobilnu telefoniju jer se radi o gusto naseljenom području Vinice i, kako kaže Safet Čelebić, član Savjeta mjesne zajednice, strahuju za svoje zdravlje.  

Mještani su se danas ponovno okupili i protestovali a na mjestu događaja bili su i pripadnici policije, koji su radnicima, dodaje Čelebić, naložili da obustave radove do konačnog rješenja ovog problema.

Peticiju protiv izgradnje antenskog repetirora za mobilnu telefoniju potpisalo je više od dvije stotine građana a ova aktivnost će biti nastavljena i narednih dana. Čelebić je najavio uskoro i zbor građana sa kojeg će izaći s konačnim stavom da mještani nisu za izgradnju ovakvog objekta.

BH Telecom je od Kasima Dizdarića kupio parcelu na kojoj namjerava graditi antenski repetitor, no kako Dizdarić kaže, prilikom kupovine nisu mu kazali da će tu graditi antenski repetitor već centralu za fiksnu telefoniju.   

Šta o svemu kažu u bihaćkoj Direkciji BH Telekoma, zvanično nismo uspjeli saznati. Uputili su nas na generalnu direkciju u Sarajevu iz koje nam se portparolka na naše telefonske pozive nije javljala. Svoje nezadovoljstvo iznio nam je i mještanin Husein Bećirspahić.

Građani MZ Ružica insistiraju da se ovaj problem riješi tvrdeći kako ovdje ne može biti GSM-bazna stanica koja ugrožava zdravlje stanovništva.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING