INFO

  • GRADSKA UPRAVA CAZINA OSIGURALA REPROMATERIJAL ZA POLJOPRIVREDU
  • UKC SARAJEVO: TESTIRANI NOVI UZORCI, JEDAN JE POZITIVAN ZA OSOBU IZ BIHAĆA
  • POČELO POSTAVLJANJE ŠATORA ZA MIGRANTE NA LOKALITETU LIPA
  • BIH: TOKOM POSLJEDNJIH PET GODINA UNIŠTENO 8.992 MINA I 9.992 ZAOSTALIH EKSPLOZIVNIH OSTATAKA IZ RATA
  • SRBIJA: UKUPNO 1.624 ZARAŽENE OSOBE KORONAVIRUSOM
  • EKOLOZI U BIH PROTIV ODLAGANJA NUKLEARNOG OTPADA NA GRANICI S BIH
  • BROJ PREMINULIH OD POSLJEDICA KORONAVIRUSA U SVIJETU PREMAŠIO 60 HILJADA
  • POLJOPRIVREDA I PROLJETNA SJETVA: PANDEMIJA POREMETILA PLANOVE OVDAŠNJIH FARMERA

AKTUELNO NA PROSTORU USK: IZDVOJILI SMO...

- Ovog vikenda, pa samim tim i tokom ovog dana bilježimo važnije događaje koji će na svoj način obilježiti vrijeme, te smo izdvojili slijedeće...

AKTUELNO NA PROSTORU USK: IZDVOJILI SMO...

USK, 4. augusta - U Bihaću je završen festival filma, u Cazinu je aktuelno obilježavanje Dana Grada, u Bužimu počinje manifestacija slobodarskih dana, a u Bosanskoj Krupi  "Unski lađari" spremaju se na još jednu utrku u kojoj se dokazuju veslačka i sportska umijeća, ali i kondiciona spremnost ekipa... 

ZAVRŠEN BIHAĆ AVANTURA FILM FESTIVAL

Prvi Bihać Avantura Film Festival je uspješno završen. Tokom tri dana, na dvije lokacije, prikazani su filmovi iz 26 zemalja svijeta u programskim kategorijama: dugometražni i kratki igrani film, dokumentarni film, te selekcijama turističkog i self made filma. Grand Prix „Unska sirena“ dobio je film „Scream for me Sarajevo“ autora Tarika Hodžića. Radi se o filmskom dostignuću koje pokazuje snagu volje pojedinaca u kriznim vremena kakav je bio rat u BiH i opsada Sarajeva. Specijalnu nagradu direkcije dobio je debitanski film „Gastarbajter“ autora Bareta Vardića. Nagradu za životno djelo Tomo Ljevak. Najbolji film u selekciji „Self-made filma“ je „Šetnja sa Kolumbinama“ Irene Matas iz Hrvatske. Najbolji Turistički film je „Una Unisima“ Boška Savkovića iz Srbije, kratki igrani film - „Prelazak granice“ Agnieszka Chura iz Poljske, Dugometražni igrani film - „Artic“ autora Joe Penne iz Islanda.

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA CAZINA

Od 1. augusta je u Cazinu počelo obilježavanje Dana Grada. Tako je u okviru obilježavanja otvoreno izvorište Kordinovac, otkrivena ploča s nazivom ulice posvećene pilotu Samiru Beganoviću, ozvaničen završetak prve faze radova na uređenju parka Stari grad, a sinoć je održana Modna revija Adnana Hajrulahovića naziva „Kraljica Elizabeta Bosanska“. Jutros je počeo Drugi Burt maraton, a na Staroj čaršiji će biti održana aktivnost naziva „Krajiška trahana za Guinness-a“.

SLOBODARSKI DANI VITEŠKOG GRADA BUŽIMA

Danas u Bužimu počinje tradicionalna manifestacija „Slobodarski dani viteškog Grada Bužima“ kojom se institucionalno baštini sjećanje na vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata i doprinos koji su Bužimljani dali u odbrani domovine Bosne i Hercgovine. U okviru programa večeras će biti upriličen prijem zvanica, posjeta Muzej sobi 505. Viteške brigade i Turbetu generala Izeta Nanića i boraca-šehida, svečano otvorenje manifestacije kao i vjerski i kulturni sadržaji. Ovo je inače 24-a po redu manifestacija koja tradicionalno svake godine okupi u Bužimu veliki broj veterana odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. godina, ali i gostiju iz USK, BiH, regije i dijaspore.

DANAS „UNSKI LAĐARI“ U BOSANSKOJ KRUPI

Danas će u Bosanskoj Krupi u organizaciji Općine, Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, Sportskog saveza i Kanu kluba „Kormoran“ biti održana manifestacija Unski Lađari. Osim utrke tradicionalnim lađama bit će organizirana i utrka kajaka i skokovi sa Drvenog mosta „Prva lasta Une“. Učešće će uzeti takmičari iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Lađari će svoja veslačka umijeća i fizičku spremnost pokazati na relaciji dugoj 5 kilometara, a glavna utrka je predviđena za 18:30 minuta.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING