INFO

 • U NASTAVKU POSJETE BIHAĆU MINISTAR RADONČIĆ RAZGOVARAO I SA BIHAĆKIM GRADONAČELNIKOM
 • PUCNJAVA U BIHAĆKOM NASELJU OZIMICE 1
 • SPORTSKI VIKEND: BIHAĆKI KOŠARKAŠI SLAVILI POBJEDU NAD GOSTIMA IZ ŽEPČA
 • U SUDU BIH DANAS NASTAVLJENO SUĐENJE ATIFU DUDAKOVIĆU I DRUGIMA
 • RADNU POSJETU BIHAĆU MINISTAR SIGURNOSTI BIH FAHRUDIN RADONČIĆ ZAPOČEO SASTANKOM S PREMIJEROM MUSTAFOM RUŽNIĆEM
 • KRIZNI ŠTAB USK: LOMBARDIJSKI KONVOJ POMOĆI NE PREDSTAVLJA PRIJETNJU
 • BANJALUKA: SDS I PDP ZAJEDNO IZLAZE NA LOKALNE IZBORE
 • SARAJEVO: PODIJELJENE STIPENDIJE DJECI IZ SREBRENICE I OKOLINE
 • FRANCUSKA OTVARA NOVE USTANOVE ZA MEDICINSKU NJEGU KOJE ĆE SE BAVITI KORONA VIRUSOM
 • NASTAVLJENE AKTIVNOSTI U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA BIHAĆA
 • KRIZNI ŠTAB FMZ-A: OČEKUJE SE KORONAVIRUS U BIH, IZDATE PREPORUKE ZA STANOVNIŠTVO
 • MVP BIH POZVALO GRAĐANE DA NE PUTUJU U ITALIJU
 • TURKOVIĆ - MOMINAH: TURIZAM JE POTENCIJAL BOSNE I HERCEGOVINE PRIVLAČAN SAUDIJSKIM DRŽAVLJANIMA
 • NAJMANJE 30 POVRIJEĐENIH U NAPADU U NJEMAČKOJ, MEĐU NJIMA I DJECA
 • KORONA VIRUS NA VRATIMA: EPIDEMIJA SE ŠIRI SVIJETOM UZIMAJUĆI NOVE ŽRTVE

AKTUELNO NA PROSTORU USK: IZDVOJILI SMO...

- Ovog vikenda, pa samim tim i tokom ovog dana bilježimo važnije događaje koji će na svoj način obilježiti vrijeme, te smo izdvojili slijedeće...

AKTUELNO NA PROSTORU USK: IZDVOJILI SMO...

USK, 4. augusta - U Bihaću je završen festival filma, u Cazinu je aktuelno obilježavanje Dana Grada, u Bužimu počinje manifestacija slobodarskih dana, a u Bosanskoj Krupi  "Unski lađari" spremaju se na još jednu utrku u kojoj se dokazuju veslačka i sportska umijeća, ali i kondiciona spremnost ekipa... 

ZAVRŠEN BIHAĆ AVANTURA FILM FESTIVAL

Prvi Bihać Avantura Film Festival je uspješno završen. Tokom tri dana, na dvije lokacije, prikazani su filmovi iz 26 zemalja svijeta u programskim kategorijama: dugometražni i kratki igrani film, dokumentarni film, te selekcijama turističkog i self made filma. Grand Prix „Unska sirena“ dobio je film „Scream for me Sarajevo“ autora Tarika Hodžića. Radi se o filmskom dostignuću koje pokazuje snagu volje pojedinaca u kriznim vremena kakav je bio rat u BiH i opsada Sarajeva. Specijalnu nagradu direkcije dobio je debitanski film „Gastarbajter“ autora Bareta Vardića. Nagradu za životno djelo Tomo Ljevak. Najbolji film u selekciji „Self-made filma“ je „Šetnja sa Kolumbinama“ Irene Matas iz Hrvatske. Najbolji Turistički film je „Una Unisima“ Boška Savkovića iz Srbije, kratki igrani film - „Prelazak granice“ Agnieszka Chura iz Poljske, Dugometražni igrani film - „Artic“ autora Joe Penne iz Islanda.

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA CAZINA

Od 1. augusta je u Cazinu počelo obilježavanje Dana Grada. Tako je u okviru obilježavanja otvoreno izvorište Kordinovac, otkrivena ploča s nazivom ulice posvećene pilotu Samiru Beganoviću, ozvaničen završetak prve faze radova na uređenju parka Stari grad, a sinoć je održana Modna revija Adnana Hajrulahovića naziva „Kraljica Elizabeta Bosanska“. Jutros je počeo Drugi Burt maraton, a na Staroj čaršiji će biti održana aktivnost naziva „Krajiška trahana za Guinness-a“.

SLOBODARSKI DANI VITEŠKOG GRADA BUŽIMA

Danas u Bužimu počinje tradicionalna manifestacija „Slobodarski dani viteškog Grada Bužima“ kojom se institucionalno baštini sjećanje na vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata i doprinos koji su Bužimljani dali u odbrani domovine Bosne i Hercgovine. U okviru programa večeras će biti upriličen prijem zvanica, posjeta Muzej sobi 505. Viteške brigade i Turbetu generala Izeta Nanića i boraca-šehida, svečano otvorenje manifestacije kao i vjerski i kulturni sadržaji. Ovo je inače 24-a po redu manifestacija koja tradicionalno svake godine okupi u Bužimu veliki broj veterana odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. godina, ali i gostiju iz USK, BiH, regije i dijaspore.

DANAS „UNSKI LAĐARI“ U BOSANSKOJ KRUPI

Danas će u Bosanskoj Krupi u organizaciji Općine, Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, Sportskog saveza i Kanu kluba „Kormoran“ biti održana manifestacija Unski Lađari. Osim utrke tradicionalnim lađama bit će organizirana i utrka kajaka i skokovi sa Drvenog mosta „Prva lasta Une“. Učešće će uzeti takmičari iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Lađari će svoja veslačka umijeća i fizičku spremnost pokazati na relaciji dugoj 5 kilometara, a glavna utrka je predviđena za 18:30 minuta.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING