AKCIJA SUZBIJANJA PROSJAČENJA: POLICIJA VRŠILA PRETRESE, UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Pripadnici Policijske stanice Bihać, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, izvršili su pretres stambenih objekata na četiri lokacije, koje su iznajmili organizatori prosjačenja, za smještaj osoba, koje su prisljavali na prosjačenje

  • AUTOR: rtvusk
  • 06.12.2017 - 14:47
  • 917

BIHAĆ, 6. decembra -  Pripadnici Policijske stanice Bihać jučer su u okviru akcije na suzbijanju prosjačenja, prilikom pretresa stanbenih objekata na četiri lokacije zatekli 19 osoba i 8 maloljetnika, nad kojima je provedena kriminalistička istraga. U akciji su učestvovali i Centar za socijalni rad, te Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Dvije osobe zadržane su u policiji zbog sumnje da su počinili krivična djela „trgovina ljudima“ i „zapuštanje ili zlostavljanje djece ili maloljetnika“. Jedan od njih predan je danas Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, dok će ostalima ukoliko im se utvrdi odgovornost biti uručeni prekršajni nalozi.

Daljnji rad nad kućama i njihovim vlasnicima, preuzeli su inspektori. Po riječima Snežane Galić, glasnogovornice Uprave policije,  Kantonalna inspekcija jučer je zapečatila jedan stambeni objekat, a jednom od vlasnika objekata uručen je prekršajni nalog.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING