AKCIJA MUP-A: U SARAJEVU NEĆE BITI OKUPLJANJA MIGRANATA NA JAVNIM POVRŠINAMA I MJESTIMA

- U Sarajevu neće biti okupljanja migranata na javnim površinama i mjestima koja nisu za to predviđena, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima

  • AUTOR: klix.ba
  • 25.06.2019 - 13:38
  • 193

SARAJEVO, 25. juni - Na sastanku je analizirano dosadašnje stanje sigurnosti po pitanju povećanog priliva migranata u Kantonu Sarajevo, te su razmijenjene operativne informacije o narušavanju javnog reda i mira, kao i broju krivičnih djela koja su počinili migranti, saopćeno je iz Službe. 

Dogovoren je nastavak operativne saradnje te zajednička akcija u Kantonu Sarajevo, posebno u urbanim dijelovima grada (željezničkoj i autobusnoj stanici) i drugim mjestima okupljanja migranata.

Razgovarano je i o stanju sigurnosti na području općine Hadžići i u privremenom prihvatnom centru Ušivak, te kontatovano da je odlična saradnja pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i inspektora Službe za poslove sa strancima rezultirala povoljnom sigurnosnom situacijom u privremenom prihvatnom centru Ušivak i općini Hadžići, s obzirom na to da migranti nisu počinili veći broj krivičnih djela. 

Cilj je utvrđivanje boravišnog statusa migranata u BiH, registracije, uzimanja biometrijskih podataka i izmještanja iz urbanih dijelova grada u privremene prihvatne centre, azilantski centar, te u imigracioni centar gdje će biti smještene osobe sklone vršenju krivičnih djela, narušavanju javnog reda i mira, te predstavljaju opasnost po sigurnost građana i njihove imovine.

Direktor Službe Slobodan Ujić zahvalio je vršiocu dužnosti komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Miloradu Bašiću i njegovim saradnicima i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING