AKCIJA FARMER: RADIVOJEVIĆU I JAŠAREVIĆU UKINUT PRITVOR I ODREĐENE MJERE ZABRANE

- Ivici Mladini i Refiku Džafi, uhapšenima u istoj akciji, pritvor je produžen za dva mjeseca, zbog opasnosti od bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

  • AUTOR: FENA, Oslobođenje,
  • 02.05.2019 - 16:08
  • 167

SARAJEVO, 2. maja - Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor osumnjičenima Desnici Radivojeviću i Vahidu Jašareviću koji su uhapšeni u okviru akcije "Farmer" te su im izrečene mjere zabrane, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Ivici Mladini i Refiku Džafi, uhapšenima u istoj akciji, pritvor je produžen za dva mjeseca, zbog opasnosti od bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Također, dodala je Bavčić, Ivici Mladini pritvor je produžen i zbog opasnosti od bjekstva.

Osobe uhapšene u ovoj akciji sumnjiče se krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti i prijevara.

Konkretno, terete se da su od 2014. do polovine 2015. godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla kao donacija Narodne Republike Kine.

Vrijednost donirane mehanizacije bila je veća od milion KM, a bila je namijenjena korisnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su bili pogođeni poplavama.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING