AKCIJA ČIŠĆENJA NACIONALNOG PARKA UNA

- Čišćenje i uređenje turističkih i rekreacijskih destinacija, kao i svake godine, privuklo je veliki broj građana, predstavnika nevladinog sektora i gradskih ustanova i institucija, njih više od 150

Sunčan dan iskorišten i za druženje učesnika akcije
  • AUTOR: rtvusk
  • 06.05.2017 - 16:43
  • 1506

BIHAĆ, 6. maja -  „Samo malo dobre volje“, geslo je s kojim je JP Nacionalni park „Una“  i ove godine organizirao već šestu po redu ekološku akcija čišćenja okoliša Parka, uz podršku udruženja, agencija, firmi, institucija i pojedinaca pozvanih da uzmu učešće i tako doprinesu ovoj društveno-korisnoj aktivnosti. Za dugogodišnje učesnike ekološke akcije organiziran je i piknik u srcu Nacionalnog parka.

Skoro 20 hiljada hektara zemlje pod zaštitom je Nacionalnog parka „Una“ o čijem očuvanju i redovno brinu njegovi uposlenici. Doprinos svake godine daju i prijatelji najmlađeg nacionalnog parka,  nevladine organizacije i učenici.

Alatke i vrećice bile su u rukama mladih ekologa u društvu onih starijih, pa su tako očistili područja od Ripačkog klanca do Dubovskogu neposrednoj blizini Parka, potom su prošli rutom od Dubovskog preko Orašca , Kulen-Vakufa do Martinbroda. Za narednu sedmicu planirano je uređenje starog grada Ostrovica.

Čišćenje i uređenje turističkih i rekreacijskih destinacija, kao i svake godine, privuklo je veliki broj građana, predstavnika nevladinog sektora i gradskih ustanova i institucija, njih više od 150. Sunčan dan iskorišten je potom i za druženje svih učesnika.  


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING