10. OKTOBAR JE NAJVAŽNIJI DATUM U MODERNOJ HISTORIJI SANSKOG MOSTA

- Danas je u Sanskom Mostu, obilježen Dan oslobođenja grada na devet rijeka. Neprijatelji su porobili Sanski Most i Sanjane u ljeto 1992.godine. Taj period bio je jedan od najgorih u životu Sanjana, mnogi su prošli koncentracione logore, smrt Bošnjaka i Hrvata od strane srpskih formacija, u to vrijeme bila je svakodnevna pojava

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.10.2019 - 18:03
  • 216

SANSKI MOST, 10. oktobra -  Spajanjem dva korpusa, Petog i Sedmog 10.oktobra 1995. godine došla je sloboda u Sanski Most. Tim povodom je danas održana i svečana akademija u Narodnoj biblioteci, a poruke upućene, može se reći imale su i karakter historijskog časa. Najsnažnija poruka je da sloboda nije skupa, te da se država Bosna i Hercegovina branila i u Sanskom Mostu.

Okupili su se u Sani prijatelji ovog grada iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, nekadašnjji borci, komandanti, građani. Poručili su da se mora stajati do zadnjeg uz borce koji su dali živote i mladost kako bi spasili svoje sugrađane.

Ovo je najveći dan u modernoj historiji Sanskog Mosta, njegov značaj je nemjerljiv, poručeno je sa govornice sanske Narodne biblioteke. Ovaj datum nikad ne smije izgubiti svoje mjesto u historiji bh.borbe za slobodu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING