TRAGOM PROŠLIH VREMENA, dokumentarni program - nedjelja, 16.septembar u 18:40

TRAGOM PROŠLIH VREMENA, dokumentarni program

Nekad davno ljudi su u potpunosti  ovisili  o obližnjim vodenim tokovima, bez obzira da li se radilo o rijekama, rječicama ili potocima.Mljelo se žito, napajala stoka, prao veš, navodnjavale okolne njive. Pored vodenih tokova se i odmaralo, tu su se djevojke i momci upoznavali, dijelili prve poglede, ašikovali. S vremenom način života se mijenjao, a obale ovih vodenih tokova uglavnom su ostale prazne...a neke nove generacije i ne znaju da oni  postoje..   Ipak, uspomene na to vrijeme i dalje žive, zahvaljujući mještanima koji i danas prisječaju tog perioda i značaja ovih rijeka i rječica. Tragom tih priča, krenuli smo na područje grada Cazina i saznali mnoge zanimljivosti o prekrasnim rječicama Gračanici i Platnici.

 Svojim  tokom, slapovima, ostacima drvenih mlinova, iz kojih se odavno ne čuje buka žrvanja, očarat će svakog ko se odluči da pored njih prošeta..

 Sa djelićem te ljepote upoznat ćete kroz  dokumentarne priče „Tragom prošlih vremena", autorice Nermina Zulić, a koje emitujemo u subotu i nedjelju, 15. i 16. septembra od 18.40 sati.  
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

IZBORI 2018

MARKETINGMARKETING