SVJETLA POZORNICE: Željko Vasić, dokumentarno-muzički program - nedjelja, 17.mart u 20:05

SVJETLA POZORNICE: Željko Vasić, dokumentarno-muzički program

Željko Vasić (rođen 10. decembra 1979. u Zaječaru ) je srpski pop pjevač, kopozitor i tekstopisac.

Muzički talent koji je naslijedio od oca, koji je također muzičar, svira gitaru. Njegova muzička karijera započela je kada je imao devet godina i upisao se u nižu muzičku školu, koju je uspješno završio. Potom se preselio u Beograd gdje je upisao srednju muzičku školu i završio.

Nastupao je s klubovima i raftovima u Beogradu 2001. godine . Iste godine održao je i prvi javni medijski nastup na festivalu "Sunčane skale" uz pjesmu Vlado Georgiev "Žena kao ti". Pjesma postaje vrlo popularna među publikom. U 2004 Željko ponovo nastupa na "Sunčanim stijenama" s pjesmom "Slijedi me stopama", koju je napisao i Vlado Georgiev. Iste godine izdao je i maxi-single album pod nazivom "Intro" za BK izdavačku kuću sa četiri pjesme, "No Mercy", "I'm Not Yesterday" i dva gore spomenuta, a pjesme su još uvijek vrlo popularne i slušane danas. Kao posljedica okolnosti, Željko je bio u sjeni Vladija Georgijeva zbog činjenice da je Vlado bio autor svojih prvih pjesama, te da je, prema mnogim sličnim bojama glasa. Ali u nadolazećim godinama, Željko je dokazao da je također zaslužio biti na ramenima s najvećim zvijezdama na našem području.

Nakon dužeg izdavanja izdanja 2008 . objavio je pjesmu "Samo moja" Ranka Slijepčevića, kao najavu za drugi studijski album koji je iste godine izašao za izdavačku kuću "Goraton". Album postiže veliki uspjeh, a Vasić također debitira kao autor nekoliko pjesama. Tada počinju godinu uspjeha i priznanja, kao i sve veću karijeru vođenu dobrim, kvalitetnim pjesmama i još boljim performansama. Dvije godine kasnije održava prvi veliki solistički koncert u Sava centru, zatim u Srpskom narodnom kazalištu u Novom Sadu , gdje predstavlja novi singl "Zauvek". 2012. godina je definitivno prošao u njegovom znaku, pjesma "Voli me i ne voli me" postaje mega hit, zatim snima ljetni hit "Sweet hips", i konačno najnoviju pjesmu "Wish My Only", koja je postala jedna od najčitanijih pjesama do kraja godine . Na Radio Festivalu nastupa s pjesmom "Search for the Song", a potom objavljuje singl "Look". Sve te pjesme objavljene su na albumu "Summer Intermezzo".

Svjetla pozornice: Željko Vasić, gledajte u nedjelju, 17.marta od 20:05 sati.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING