SVJETLA POZORNICE: Boris Režak, dokumentarno-muzički program - večeras u 20:45

SVJETLA POZORNICE: Boris Režak, dokumentarno-muzički program

Rođen u Banjaluci, 1976 .godine. Potiče iz muzičke porodice i svira nekoliko instrumenata. Na početku karijere pojavljivao se na brojnim festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu, gdje je uspješno promovisao sebe i svoj rad. Zbog toga se njegove pjesme i dalje rado slušaju na prostorima bivše Jugoslavije. Iza sebe ima veliki broj popularnih kompozicija : “Voli me”, “Tako lako”, “Ti si moja”, “Život ide”, “Samo moja”, “Anđeo na ramenu”, “Vjeruj mi na riječ”, “Ožiljak”, „Anđeo“. Uspešno sarađuje sa brojnim umjetnicima iz regiona, a trenutno živi i radi u Beogradu.

Kako kaže, pun pogodak je rođenje u Banjaluci krajem sedamdesetih. U ranom uzrastu je pokazao sklonost ka muzici koju je naslijedio od svog oca, profesora muzičkog vaspitanja. U slobodno vrijeme je posjećivao probe VIS-a čiji je šef, ili ti kapelnik bio njegov otac. Naglašava da u takvim uslovima, čovjek zaista mora biti antitalenat za muziku, pa da ništa ne skapira.

Kao tinejdžer se zaljubljuje u muziku Bitlsa, ona ga inspiriše i predstavlja primarni uticaj u njegovom daljem muzičkom izražaju. Slijede prve ljubavi, prva razočaranja, prvi bend iz ulice... U tom periodu počinje da piše svoje prve kompozicije, najčešće posvećene prvim ljubavima, Vrbasu, svojoj Banjaluci.

Sa jednom od tih pjesama će se kroz nekoliko godina predstaviti širem auditorijumu. Njegov nesumnjivi talenat i harizma ubrzo isplivavaju, a kao plod toga album pod nazivom “Nakon toliko godina” ugledao je svjetlost dana. Sve to je bilo dovoljno da se publika iz čitavog regiona zaljubi u njegov glas i muziku.

Svjetla pozornice: Boris Režak, gledajte u nedjelju, 19.maja od 20:45 sati.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING