ŠETNJA NACIONALNIM PARKOM UNA, edukativni serijal - ponedjeljak, 10.decembar u 18:30

ŠETNJA NACIONALNIM PARKOM UNA, edukativni serijal

Šestu emisiju edukativnog serijala „Šetnja NP Una“, emitujemo u ponedjeljak, 10.decembra od 18:30 sati.

Ukoliko želite učestvovati u emisiji šaljite nam svoje likovne, literarne i video radove, do petka 7.decembra 2018.godine. Odgovorite nam i na sljedeća pitanja:

  1. U posjetu NP Una, posjetioci dolaze autobusima, osobnim automobilima, motociklima i biciklima, a pojedini rekreativci dolaze i pješice. Kako bi uživali u svemu što NP „Una“ nudi svi posjetioci moraju ući na jedan od 5 postojećih ulaza.

Pronađite uljeza među nazivima ulaza koje vam nudimo:

A.Ćukovi

B.Ćelije

C.Ripač

D.Lohovo

E.Martin Brod

F.Gorjevac

 

  1. Riblji fond gornjeg toka rijeke Une, koji obuhvata područje Nacionalnog parka izuzetno je bogat.Čini ga 15  ribljih vrsta iz 4 reda i 6 porodica.Među 15 vrsta riba, koje su prisutne u  području Nacionalnog parka „Una“, po značaju se izdvajaju dvije.

Navedite o kojim vrstama je riječ.

 

  1. Desetinama kilometara visoko iznad nas nalazi se dio Zemljine atmosfere, bez kojeg ne bi postojao život na Zemlji.Ovaj tanki sloj brani nas od opasnih kosmičkih zračenja kobnih za naše zdrvalje. Upravo taj štit omogućava život na Zemlji pretvarajući smrtonosne sunčeve zrake u saveznike živog sveta.

Njegovo ime je:

  1. Ozonski omotač. 
  2. Zemljin omotač
  3. Zaštitni omotač

 

Slanjem radova i odgovora na nagradna pitanja na našu e mail adresu  dobivate mogućnost da uđete u finalni izbor na kraju serijala i da osvojite jednu od vrijednih nagrada.   

Naša e mail adresa glasi: setnjanpuna@rtvusk.ba.

Očekujemo vaše crteže, stihove, priče, jednominutne videozapise, kao i odgovore na pitalice.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING