KRAJIŠKA ZEMLJA, emisija o poljoprovredi - nedjelja, 17.mart u 12:30

KRAJIŠKA ZEMLJA, emisija o poljoprovredi

Prvu ovogodišnju emisiju „Krajiška zemlja“ započinjemo s pričama iz nekoliko gradova i općina USK. Zelena ili zimska salata zahvalna je kultura za uzgoj koja nakon jesenje sjetve ne zahtijeva puno posla. U staklenicima Šefika Dedića iz Bihaća počela se sjeći prije 7 dana a ovogodišnji urod već je na tržištu

Zapošljavanje žena pogotovo u manjim sredinama usko je vezano uz poljoprivredu. U Bosanskom Petrovcu upravo je Sabaheta Mustafić takav primjer, koja je krenula od jedne krave, a sve ostvareno, uspjela je sama uz pomoć porodice.

Od nekadašnje nezamjenjive uloge u poljoprivredi, konji se danas uglavnom drže iz ljubavi prema konjičkom sportu. Klub „Potkovica“ iz Sanskog Mosta uz veliki entuzijazam njegovih članova opstaje, što i rezultira velikim uspjesima koje postižu na konjičkim utrkama.

Uz ovo ne propustite saznati i koliki je ovogodišnji bužet za poljoprivredu USK, te nešto više o incijativi stavljanja u funkciju zapuštenog poljoprivrednog zemljišta u privatnom ali i državnom vlasništvu.

Ove i ostale sadržaje iz poljoprivrede možete pratiti u novom izdanju emisije „Krajiška zemlja“ u nedjelju, 17.marta od 12:30 sati.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING