KRAJIŠKA ZEMLJA, emisija o poljoprovredi - nedjelja, 19.novembar u 12:20

KRAJIŠKA ZEMLJA, emisija o poljoprovredi

Pred nama je novo izdanje Krajiške zemlje. Bili smo na plantaži  porodice Bišćević u naselju Čaplje, koja se uspješno bavi  uzgojem aronije. Njihovi proizvodi  već dobro su poznati Sanjanima ali i van države. Naime, sokovi, čajevi i druge prerađevine stižu i u Evropu ali i daleku Ameriku.

Još jedni Bišćevići uspješni su u poljoprivrednoj proizvodnji.Farma FEA uspješno  egzistira već dugi niz godina sa koje se  mlijeko plasira  sansku mljekaru Čapljanka.

Iako je pomalo zaboravljena biljka,heljda je izuzetno zdrava krušarica koja je porijeklom iz Azije te je u prošlošti uz krompir bila glavna  ishrana siromašnog stanovništva. Nisvet Balić  iz Bosanskog Petrovca godinama se bavi uzgojom ove žitarice.

Od ostalih sadržaja  ,donosimo vam priču  iz Bosanske Otoke o proizvodnji konzumnih jaja.

Od stručnjaka iz Unsko-sanskih šuma saznajemo kakvo nam je stanje šuma.

Pogledajte i priču o centru iz Sanskog Mosta Feniksu koji pruža podršku osjetljivim kategorijama stanovištva. Uz objekat Centra nalazi se i značajna poljoprivredna parcela na kojoj je podignut voćnjak, te više plastenika zahvaljujući kojima štićenicima Centra se poslužuju domaće i zdravo voće i povrće.

Gledajte Krajišku zemlju u nedjelju, 19.novembra s početkom u 12.20 sati.

Kroz emisiju vas vodi Suad Begić.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING