DUHOVNI SVIJET, vjerski program - subota, 09.decembar u 18:15

DUHOVNI SVIJET, vjerski program

     I u prvom decembarskom izdanju religijske emisije „Duhovi svijet“ Televizije Unsko-sanskog kantona, donosimo priče iz života naših vjerskih zajednica. U gradskoj džamiji „Fethija“ u Bihaću mevludskom svečanošću obilježen 1. decembar - Dan rođenja Muhammeda a.s, koji se u islamskoj tradiciji obilježava 12.rebiu-l-evvela po lunarnom, hidžretskom kalendaru. Mevlud je proučen i u Čaršijskoj džamiji u Prijedoru.

     Džematlije džemata Podgredina Medžlisa Islamske zajednice Cazin, na čelu s imamom Samirom efendijom Crnkićem, privode kraju veliki i iznimno značajan projekt, izgradnju Islamskog centra s džamijom i pratećim sadržajima.

    Porodica Merdanić u bihaćkom naselju Mali Lug skoro stotinu godina njeguje tradiciju drvorezbarstva s ornamentima islamske kulture izrađujući tako ukrasne i predmete upotrebne vrijednosti. Tradiciju svojih predaka prije trideset i pet godina nastavio je njegovati Nusret Merdanić, stolar - drvorezbar izrađujući predmete od drveta među kojima i velika ulazna vrata za novoizgrađenu džamiju u bihaćkom džematu Ribić – Orljani. 

    O ovim i ostalim sadržajima opširnije u religijskoj emisiji „Duhovni svijet“ koju u programu TV USK možete pogledati u subotu, 9.decembra s početkom u 18.15 sati. Vaš domaćin je Samir TULIĆ. 
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING