ALHEMIJA BALKANA: SRBIJA, dokumentarni serijal - subota, 13.juli u 20:05

ALHEMIJA BALKANA: SRBIJA, dokumentarni serijal

Alhemija/Alkemija Balkana: Srbija - 12. epizoda
Ekipa Al Jazeere provela je dan u Vrnjačkoj Banji. Prema broju turista, to je nakon Beograda najposjećenija destinacija u Srbiji. Očekuju se velike investicije i gradnja luksuznih hotela. Saznali smo za priče kako je bivša američka državna sekretarka Madeleine Albright provela neko vrijeme u Vrnjačkoj Banji, kao izbjeglica u Drugom svjetskom ratu. Taj dio historije aktualizovan je kada je NATO bombardovao Srbiju.
U Novom Pazaru 60-godišnji proizvođač cipela radi od svoje dvanaeste. A u Beogradu mlada glumica Brankica Sebastijanović je, prije stjecanja diplome na Akademiji, dobila dvije glavne uloge u TV serijama. Na modnoj reviji Verice Rakočević modeli su bile 12-godišnje djevojčice i 65-godišnje gospođe.
U prvom privatnom muzeju u Beogradu fondacija „Zepter“ izlaže djela najznačajnijih srpskih umjetnika u posljednjih 70 godina.
Također, građani Beograda i Novog Sada u anketi otkrivaju da su im najdraže zemlje Evropske unije i one nastale raspadom Jugoslavije.

Alhemija Balkana je dokumetarni serijal sa Goranom Milićem, koji vas vodi na sasvim drugačiji put kroz Srbiju u subotu, 13.jula od 20:05 sati.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING