ALHEMIJA BALKANA: SRBIJA, dokumentarni serijal - srijeda, 12.juni u 23:30

ALHEMIJA BALKANA: SRBIJA, dokumentarni serijal

Alhemija/Alkemija Balkana: Srbija - 7. epizoda
Za Beograd, Novi Sad, ali i mnoge druge gradove i sredine u Srbiji kafana je više od života. To je mjesto redovnog okupljanja, prožimanja misli, ideja, artikulisanja pobune, dogovaranja unosnih poslova, pričanja viceva, slušanja muzike i ostajanja do kasno uz nerazumne količine alkoholnih pića. U vrhu popularnosti godinama je bila beogradska „Madera“.
Goran Milić okupio je glavne (preživjele) maderaše i pitao ih o svemu o čemu su oni pričali u posljednjih tridesetak godina. Kako su se kupovali nogometaši? Kako se u „Maderi“ uspijevala slaviti pravoslavna Nova godina dok je svima drugima to bilo zabranjeno? Kako su se mijenjale političke opcije i presvlačili kaputi?
Ekipa Al Jazeere bila je na beogradskoj „Marakani“ i snimila trofeje najuspješnijeg nogometnog kluba u bivšoj Jugoslaviji – „Crvene zvezde“. Razgovor s legendarnim Draganom Džajićem i usporedbe današnje Zvezde, koju muče finansijski problemi, s ondašnjim vremenima.

Alhemija Balkana je dokumetarni serijal sa Goranom Milićem, koji vas vodi na sasvim drugačiji put kroz Srbiju u srijedu, 12.juna od 23:30 sati.
PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETING