ŠETNJA NP UNA

O EMISIJI

„Šetnja  Nacionalnim parkom Una“, naziv je edukativnog serijala kojeg će RTV USK-a , pod pokroviteljstvom JP Nacionalni park „Una“ realizovati od polovine septembra 2017.godine. 

 Serijal će činiti 10 emisija, a sve rubrike će, pored edukativnog, imati i takmičarski karakter. Tako će učenici osnovnih i srednjih škola imati priliku da iskažu svoj talenat kroz literarne radove i video zapise, koji se odnose na rijeku Unu, njene pritoke, na sve ono što oni, tokom boravka u prirodi doživjeli, zapazili, uočili. Jedna od rubrika serijala  namijenjena  je i  najmlađim gledateljima, polaznicima vrtića kojima ćemo također omogućiti da pokažu   šta znaju o rijeci Uni, njenoj zaštiti i ekologiji općenito.

  Na kraju serijala najbolji literarni i video radovi, te odgovori iz rubrike pitalice biće nagrađeni. Odluku o tome  donijet će članovi stručnog žirija, ali i gledatelji koji će, za svoje favorite, moći  glasati putem e-maila. 

   Produkcijsko odjeljenje RTV USK-a poziva učenike osnovnih i srednjih škola, da već sada,  dok borave u prirodi,  na obalama rijeke Une i njenih pritoka pripremaju materijale za sudjelovanje u natječajima. Svoje upite, vezane za ove natječaje možete dostaviti na e-mail adresu: nermina.rtvproducent@rtvusk.

POGLEDAJ VIDEO

PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

IZBORI 2018

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETINGMARKETINGbosb