O EMISIJI

TV serijal RTV USK pod nazivom „Mi to možemo,mi to znamo“ je podržan kroz UNICEF-ovu komponentu projekta „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

Projekat “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”, vrijedan 8,1 miliona eura, finansira Evropska unija (u iznosu od 7 miliona eura kroz program IPA 2012), a sufinansira (u iznosu 1,1, miliona eura) i implementira UNHCR u suradnji sa projektnim partnerima u deset prioritetnih općina. Cilj projekta je pomoći najmanje 2.400 ugroženih raseljenih osoba i povratnika u BiH, uključujući žene žrtve rata, u pronalaženju rješenja za društvene izazove sa kojima se svakodnevno susreću, kroz usku saradnju lokalnih vlasti, lokalne zajednice, civilnog društva i projektnih partnera, zajedno sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

RTV USK je u januaru započela snimanje TV serijala, odnosno radionica u saradnji sa Udruženjem roditelja i djece s teškoćama u razvoju „Radosti druženja“ iz Bihaća. U kreativnim, likovnim, dramskim i plesnim radionicama pored djece s teškoćama u razvoju učestvuju i tipična djeca iz bihaćkih osnovnih i srednjih škola, asistenti, odgajatelji i stručnjaci. 

TV radionice će, pored TV USK, emitovati i pet lokalnih televizija u BiH, i to: RTV TK, RTV BPK, RTV Zenica, HIT Televizija Brčko i HTV Oscar C Mostar, čime će doprinijeti ostvarivanju jednog od ciljeva serijala, ponudi televizijskog sadržaja za djecu s teškoćama u razvoju i roditelje, a kojeg u većini televizijskih programa u BiH ima izuzetno malo ili nikako. Značaj produkcije tv sadržaja ove vrste, prepoznali su i stručnjaci defektolozi i profesori koji se i u svakodnevnom poslu susreću sa procesom inkluzije, i rado se odazvali pozivu na druženje i kreativni rad.

Već nekoliko godina RTV USK u projekte, podržane od strane domaćih i međunarodnih institucija, realizira sa nevladinim organizacijama i obrazovnim ustanovama iz svih općina USK. Novinari RTV USK već su se nekoliko puta iskazali i u izvještavanju o djeci i njihovoj zaštiti, osvojivši i prestižna priznanja UNICEF-a za najbolje TV priloge. Takav doprinos rezultirao je povjerenjem UNICEF-a da po prvi put jednoj lokalnoj medijskoj kući povjeri zadatak produkcije serijala, koji će zasigurno biti kvalitetan i koristan televizijski sadržaj.

Tokom februara i u prvom dijelu marta svakog četvrtka bit će emitovano pet polusatnih radionica, a finalna šesta emisija bit će svojevrsna prezentacija radova, plesa i dramskih igrokaza koja će se održati u Bihaću i u kojoj će imati priliku učestvovati i svi zainteresirani, kako bi zajedno sa učesnicima radionica osjetili istinske čari i radosti druženja

 

POGLEDAJ VIDEO

PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETINGbosb