ISKLJUČIMO NASILJE

O EMISIJI

Radio televizija Unsko-sanskog kantona, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja USK-a realizuje kampanju “Isključimo nasilje“.

Cilj kampanje je da skrenemo pažnju gledateljima, a posebno djeci i omladini, da uslijed nesavjesnog korištenja interneta mogu  postati žrtvne elektroničkog nasilja, a koje je sve prisutnije u svijetu i kod nas.

Kampanja, autorice Nermina Zulić, obuhvata izjave stručnih osoba o svim vrstama elektroničkog nasilja, mjerama preventive, načinu zaštite djece i omladine, posljedicama koje ovo nasilje ostavlja na psihički život žrtve.

Kroz kampanju gledatelji će saznati i na koji način mogu prijaviti elektroničko nasilje, ukoliko se ono desi.

Uz izjave stručnjaka, kampanja sadrži i dramske prikaze svih navedenih situacija, a kako bi djeca i tinejdžeri što lakše spoznali činjenicu da druženja na internetu ne predstavlja uvijek zabavu  i igru, već da može prouzrokovati i brojne probleme, sa dugotrajnim i teškim posljedicama.

U realizaciji kampanje sudjeluju  predstavnici Međunarodnog foruma solidarnosti „EMMAUS“ BiH, Fakulteta kriminalistike i kriminologije Sarajevo, te članovi Dramskog studija „Mali princ“ Bihać.

POGLEDAJ VIDEO

PRATITE NAS
PRETRAŽI
PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETINGMARKETINGbosb